Å leve med ryggplager

Her har vi samler vi kommentarer fra mennesker som har opplevd forskjellige sider av det å ha kroniske korsryggsmerter.

2 responses on “Å leve med ryggplager

  1. Jorunn Kvithyll

    Kronisk smertepasient i 22 år (begynte når eg gjekk gravid i 93). Ingenting blei gjort før gutten var ute, då blei det konstatert prolaps, det blei fjerna på hagavik i 97. Etter det har eg hatt 19 operasjoner. Fleire losjer i leggene. Prøvd med protese i to ledd, måtte tas ut etter 2,5 år. Eg har ein rygg som er totalt ødelagt. Kan ikkje gå langt, og fleire ganger i året er eg sengeliggande. Det værste er søvnen, eg har ikkje sove meir enn 20-30 min sammenhengande i 22 år. Eg har masse smerter i beina, og leggene jobber sjølv om eg litt stille. Har også masse krampe i lår, legger og under beina og tær. Grusomt å aldri få sove. Eg har heldigvis et godt humør, og god psyke, men det røyner på. Nå er eg til og med utestenkt frå ortopedisk avdelig, tviler på dette er lov, men har ikkje skjekka det ut endå. Han eine overlegen Svenning I Lida, sa eg ikkje fekk komme dit lenger. Det er smertene som holder meg våken, så når eg hadde godt i for eksempel 5døgn utan søvn, klarte eg ikkje takla smertene på dagtid heller. Derfor blei det for masse for eg va kjempesliten og hadde uutholdelige smerter (9-10) på skalaen. Fekk då smertelindring som hjalp meg til å få sove nåken timar. Smertene var der, men ikkje meir enn at eg klarte å sove. Nå får eg ikkje denne hjelpa lenger, så nå veit eg ikkje ka eg skal gjera. Har null krefter igjen, og dagane går i masse tårer. Håper aldri nåken andre kjem i denne situvasjonen. Det går ikkje ann og behandla kronikerar på denna måten. Eg er berre 47 år, og eg har lenge igjen av livet……..men ka e vitsen. Eg lever ikkje, eg er berre i live.

  2. FreeBSD VPS

    A leve med ryggsmerter som skyldes betennelse kan v?re frustrerende, men det er ting du kan gjore slik at du er bedre rustet til a takle de fysiske og folelsesmessige utfordringene smerter kan gi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *