Category Archives: Behandling

La Roche-Posay – hudpleieprodukter tilpasset alle hudtyper

La Roche-Posay

La Roche-Posay er et verdenskjent hudpleiemerke som tilbyr et bredt utvalg av alt fra hudpleie, sminke og solbeskyttelse. Merket har spesialisert seg på sensitiv hud, men tilbyr produkter tilpasset alle hudtyper.

Merket er anbefalt av flere tusen hudleger spredt over hele verden.

Termalsk kildevann fra en liten by i Frankrike

I den lille byen La Roche-Posay i Frankrike, finner man det som mange omtaler som et naturlig mirakel, nemlig det termalske kildevannet. Dette kildevannet er et resultat av møtet mellom regnvann og en svært kalkrik berggrunn.

Dette har resultert i at vannet har fått et naturlig høyt innhold av selen og andre mineraler. Dette møtet mellom regnvannet og den kalkrike …

Te og urter

Te og urter

Det finnes mange ulike typer te, både hvit te, grønn te, oolong te og sort te. I dag regnes det at det drikkes omtrent 15000 kopper med te hvert eneste sekund, og her er Storbritannia det landet som drikker mest. Te er faktisk den mest utbredte drikken etter vann.

Historin og te og urter

Den populære drikken har spilt en sentral rolle i verdenshistorien som handelsvare i flere tusener av år. Den har satt dype spor i både japansk religion, britisk imperialisme og i den amerikanske uavhengighetskrigen. Teen kom først til Nederland på 1600-tallet og senere utviklet den seg til resten av Europa.

Det tok ikke lang tid før teen …

Ta silikonen ut av dine silikonpupper

Silikonpupper

Vi mennesker har et noe overfladisk forhold til vårt utseende. Siden de første sivilisasjonene, så har mennesker investert store beløp i det å se ekstra fin ut, hvorvidt det var i henhold til smykker, klær, sminke, hår, eller simpelthen det å fikse på sin egen kropp, da kanskje for å fremheve formene sine.

Sistnevnte konsept er noe vi har sett i mange århundre, fra kjoler som presset inn midjen, til nåtidens operasjoner med silikon for å fremheve brystene. Silikon har over de siste tiårene, sammen med operasjoner som Botox i leppene, vært en av de aller mest populære operasjonene for å fremheve utseendet.

Enkelt og greit fungerer operasjonen slik at …

Prolapsoperasjoner

Prolaps

Begrepet «prolapsoperasjon» brukes for ulike typer operasjoner av lumbalt skiveprolaps. Her på RyggInfo vil du finne informasjon om de to typene prolapsoperasjoner vi har pålitelig forskning om, diskektomi og kjemonukleolyse.

Diskektomi

Diskektomi er en type prolapsoperasjon. Diskektomi er et kirurgisk inngrep som går ut på å fjerne hele eller deler av en mellomvirvelskive. Dette gjøres for å fjerne trykk eller irritasjon på nerverøtter eller ryggmargen. Det finnes ulike typer diskektomi: mikrodiskektomi, åpen diskektomi og perkutan diskektomi.

Kjemonukleolyse

Kjemonukleolyse er en type prolapsoperasjon. Kjemonukleolyse er et kirurgisk inngrep der et enzym (kymopapain) sprøytes inn i mellomvirvelskiven. Kymopapain løser opp den gelélignende kjernen i mellomvirvelskiven for å fjerne trykk eller irritasjon på …

Graviditet og vondt i ryggen

gravid-ryggsmerter

Det finnes en rekke behandlinger og tiltak som kan brukes av gravide med korsryggsmerter. Her på RyggInfo vil du finne informasjon om de to behandlingene vi har pålitelig forskning om, ozzlo-puter og vanngymnastikk.

Ozzlo-puter

Såvidt vi vet, produseres det ikke Ozzlo-puter lenger. En Ozzlo-pute er en myk pute som tilpasser seg formen til en gravid mage. Formålet med Ozzlo-puten er å dempe ryggsmerter ved å støtte opp den gravide magen og dermed bidra til at gravide kvinner får sove bedre.

Vanngymnastikk

Vanngymnastikk i svangerskapet er gruppetrening i svømmebasseng for gravide. Formålet med vanngymnastikk for gravide er å komme i bedre fysisk form, styrke muskler, unngå ryggsmerter og gi avspenning.…

Muskelavslappende preparater

Muskelavslappende preparater

Muskelavslappende preparater er medisiner som tas i tablettform eller som sprøyter for å motvirke spasmer eller anspenthet i musklene. Muskelavslappende preparater fås vanligvis bare på resept. Muskelavslappende preparater kan deles i tre grupper: benzodiazepiner, ikke-benzodiazepiner, og antispastiske midler.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner som brukes for ryggsmerter i Norge er blant annet diazepam (Stesolid, Vival, Valium). Benzodiazepiner er beroligende midler. De virker ved å forsinke aktiviteten i sentralnervesystemet. De forsinker signalene som går fram og tilbake mellom hjernen og resten av kroppen, både fysiske, mentale og følelsesmessige reaksjoner. les mer…

Ikke-benzodiazepiner

Blant ikke-benzodiazepiner som brukes for ryggsmerter i Norge er karisoprodol (Somadril). Ikke-benzodiazepiner omfatter en rekke ulike preparater som virker på hjernestammen og …

Massasje

massasje

Massasje er bearbeiding av kroppens bløtvev. Under massasje vil en terapeut stryke og kna muskler, hud og sener – med hendene eller ved hjelp av et redskap. Terapeutisk massasje utføres av en fagperson som bruker spesielle teknikker for å stimulere bestemte deler av kroppen.…

Injeksjoner

epidural-injeksjon

Det finnes flere typer injeksjoner som kan sprøytes inn i ulike deler av ryggen. Disse brukes for å gi smertelindring og/eller dempe betennelser. Her på RyggInfo vil du finne informasjon om de to typene injeksjoner vi har pålitelig forskning om, epidural injeksjon og fasettleddsinjeksjon.

Epidurale injeksjoner

Epidural injeksjon innebærer å sprøyte lokalbedøvelse og/eller et betennelsesdempende preparat inn i epiduralrommet. Formålet med injeksjonen er å få ned hevelser og dempe betennelser og/eller å bedøve området.

Fasettledds-injeksjoner

Fasettleddsinjeksjon innebærer å sprøyte lokalbedøvelse og/eller et betennelsesdempende preparat inn i et av ryggens fasettledd. Formålet med å sprøyte et betennelsesdempende preparat inn i fasettleddet er å få ned hevelser og dempe betennelser. Formålet med …

Velkommen

RyggInfos oppgave er å formidle tilgjengelig, relevant og pålitelig kunnskap om rygg og ryggbehandling. Rygginfo har ikke som mål å anbefale eller fraråde eksisterende behandlingsformer.

Hvis du liker å sykle for å holde deg i form, så bør du se på el sykler fra Elektrisk Fremdrift.…

Å leve med ryggplager

Her har vi samler vi kommentarer fra mennesker som har opplevd forskjellige sider av det å ha kroniske korsryggsmerter.…