Category Archives: Helse

Psykologer og psykologhjelp i Oslo kommune

psykologhjelp

Psykiske problemer er noe nesten alle mennesker møter på en eller annen gang i livet, enten om det er av liten eller stor karakter. Slike psykiske belastninger kan noen ganger bli så omfattende at det kan bli vanskelig å håndtere de på egenhånd, da kan enten en psykolog, eller en annen form for psykisk helsehjelp, være nyttig.

Det finnes mange grunner til hvorfor folk sliter psykisk, alt fra relasjonsvansker og lette livsproblemer til mer omfattende psykiske lidelser.

Uavhengig av hvor stort eller lite problemet er, så kan en psykolog være til god hjelp. Arbeidet til en psykolog går i stor grad ut på å anvende teknikker og teorier til å …

Fisk som en naturlig del av dietten

Laks

Norge har en helt ekstrem lang kyst. I dag er det utvilsomt oljevirksomheten som skiller seg ut som den aller mest populære og mest inntektsbringende industrien her til lands. Olja har rett og slett tatt et så klart grep om Norge at de fleste nemlig har glemt de mange andre gode industriene som vi også har her til lands.

En av de mange industriene vi blant annet baserer store deler av våre inntekter på finner vi fiskeindustrien. Denne er kjent i Norge for å få ganske så mange andre land på kroken – bokstavelig talt! Blant annet kjøper land som Japan store mengder norsk fisk for å levere sushi.

Norsk …

Når skal du kjøpe rulleskøyter til barna?

Rulleskøyter til barn

Den lekne naturen til rulleskøyter bidrar til at barn elsker disse. Foreldre vil også gjerne oppfordre barn til å benytte seg av disse, da det er en fysisk aktivitet, og barna selvfølgelig får frisk luft. Allikevel oppstår det et par problemstillinger og spørsmål som foreldre stiller seg selv til å begynne med.

For eksempel, når er barna gamle nok til å stå på rulleskøyter? Hvilke rulleskøyter bør en kjøpe? Dette er spørsmål en bør overlate til de som virkelig har peiling, for feilsteg her kan fort være ganske så fatale. La oss ta en nærmere titt på hvordan disse spørsmålene kan besvares.

Når kan barn begynne å stå på rulleskøyter?…

El-sykkel kan gi helsegevinst

El sykkel

Helsegevinsten ved bruk av el-sykkel er stor. Mange tror kanskje at hvis man legger til en elektrisk motor forsvinner helseeffekten, men det er feil. El-sykkelens motor krever pedalkraft for å fungere, og kan ikke startes uten at du trør.

Selv om el-sykkelen kan hjelpe i motbakker, kreves litt egeninnsats også. En elektrisk sykkel gjør det lettere og mer tilgjengelig for alle å sykle. Lengre rekkevidde på kortere tid, gjør det mulig å erstatte bilen som transportmiddel, selv på lange strekninger.…