Muskelavslappende preparater

Muskelavslappende preparater

Muskelavslappende preparater er medisiner som tas i tablettform eller som sprøyter for å motvirke spasmer eller anspenthet i musklene. Muskelavslappende preparater fås vanligvis bare på resept. Muskelavslappende preparater kan deles i tre grupper: benzodiazepiner, ikke-benzodiazepiner, og antispastiske midler.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner som brukes for ryggsmerter i Norge er blant annet diazepam (Stesolid, Vival, Valium). Benzodiazepiner er beroligende midler. De virker ved å forsinke aktiviteten i sentralnervesystemet. De forsinker signalene som går fram og tilbake mellom hjernen og resten av kroppen, både fysiske, mentale og følelsesmessige reaksjoner.
les mer…

Ikke-benzodiazepiner

Blant ikke-benzodiazepiner som brukes for ryggsmerter i Norge er karisoprodol (Somadril). Ikke-benzodiazepiner omfatter en rekke ulike preparater som virker på hjernestammen og ryggmargen. Vi mangler fortsatt fullstendig kunnskap om hvordan disse medisinene påvirker sentralnervesystemet.
les mer…

Antispastiske midler

I Norge er antispastiske muskelavslappende medikamenter sjelden brukt for behandling av ryggsmerter.

2 responses on “Muskelavslappende preparater

  1. Dedicated server

    Hva Sobril er og hva det brukes mot Sobril er et legemiddel med angstdempende og svakt muskelavslappende effekt. Kontakt lege eller apotek dersom du opplever bivirkninger inkludert mulige bivirkninger som ikke er nevnt i dette pakningsvedlegget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *