Sesongvedlikehold på bilen

Vedlikehold

Når en sesong er avsluttet og en ny står for døren, så er det viktig å forberede bilen for sesongen. Hvis man ikke passer på at bilen er i god stand før en ny sesong starter, så kan man oppleve mange overraskelser. Selv om bilen i hovedsak virker uanfektet av sommeren og høsten, så vil man kunne merke slitasje på bremser, at skitt og støv fester seg på bilen og øker sjansen for korrosjon og skader, i tillegg til at man kan oppleve at det bygger seg opp rust på forskjellige steder om man ikke passer på. Utover dette kan man oppleve at forrige sesong har belastet bilbatteri og gjort at man har behov for å bytte olje og etterfylle eller bytte andre væsker. Det er viktig at bilen alltid har riktig mengde væsker og at oljen ikke er gammel og treg.

Hvis du ønsker å ha en bil som behandler deg bra, er det viktig å behandle bilen bra. En sjekk hver gang man bytter til ny sesong kan gjøre underverker på levetid og sikkerhet på bilen, og det motsatte kan ende opp med at bilen slites mye raskere enn den er ment å slites. Man har mange slitedeler på bilen som kun er ment å vare et visst antall kilometer, og disse kan også slites raskere enn forventer avhengig av værforhold, kjørestil og hvor man bor. Ved å benytte seg av bildeler på nett kan man få en rimelig og problemfri håndtering av dette.

Tid for sjekk av bilen før vinterkulda setter inn

Tiden er kommet når man må forberede bilen for sesongen som står for døren. I Norge er vi blitt vant til at høsten strekker seg ganske langt utover slutten av året, men når desember er kommet og januar står for døren, så kan man forvente at vinterkulda og vinterværet snart viser seg. Hvis ikke bilen er forberedt på kulde og vinter, så kan du få noen ubehagelige overraskelser. Du må være sikker på at du benytter riktig type olje, at kjølevæsken holder seg flytende i kalde temperaturer, samt at bremser, plugger og annet fungerer som de skal. Ofte kan det være lurt å bytte plugger og sikre at batteriet fortsatt leverer som det skal før sesongen setter inn. Hvis du har dårlige bildeler når kulda kommer, kan du oppleve problemer med å starte på kalde morgener. Ved å benytte deg av leverandører for bildeler på nett kan du få tak i de slitasjedelene eller annet som trengs for at din bil skal bli klar for vinteren.

Viktig med gode dekk

En av de viktigste tingene man må foreta seg for å være klar for vinteren, er å sette på vinterdekkene på bilen. Det er viktig at vinterdekkene er gode og håndterer føret som de skal. Det er også viktig at de monteres riktig slik at du enkelt får byttet dem igjen når neste sesong kommer og sommerdekkene skal monteres på bilen igjen. Nettbutikk for bildeler på nett har det du trenger av verktøy og hjelpemidler for å få byttet dekkene raskt og effektivt.

Sjekk bremser før sesongen

Om vinteren er det ekstremt viktig at man har gode bremser. Hvis bremsene fungerer dårlig, kan man ende opp med å havne utfor veien eller man kan treffe andre bilister. For å sikre at bremsene er gode, bør du få en mekaniker til å sjekke bremseklosser, bremseskiver, tromler, bremsevæske og annet slik at eventuelle problemer løses før de forårsaker ulykker. Med bildeler fra Eurodel.no kan du finne det du trenger for å få bremsene i god stand før vinteren.

Vedlikehold av bil

Godt vedlikehold betyr god sikkerhet på veien

Vedlikehold av bilen sikrer at du ikke overser noen problemer med bilen som kan gjøre at den ikke fungerer som den skal. For at bilen skal gi deg den sikkerheten du trenger på veien, må de viktigste systemene alltid fungere optimalt. Eventuelle forbedringer kan man gjøre ved hjelp av bildeler på nett.