La Roche-Posay – hudpleieprodukter tilpasset alle hudtyper

La Roche-Posay

La Roche-Posay er et verdenskjent hudpleiemerke som tilbyr et bredt utvalg av alt fra hudpleie, sminke og solbeskyttelse. Merket har spesialisert seg på sensitiv hud, men tilbyr produkter tilpasset alle hudtyper.

Merket er anbefalt av flere tusen hudleger spredt over hele verden.

Termalsk kildevann fra en liten by i Frankrike

I den lille byen La Roche-Posay i Frankrike, finner man det som mange omtaler som et naturlig mirakel, nemlig det termalske kildevannet. Dette kildevannet er et resultat av møtet mellom regnvann og en svært kalkrik berggrunn.

Dette har resultert i at vannet har fått et naturlig høyt innhold av selen og andre mineraler. Dette møtet mellom regnvannet og den kalkrike berggrunnen, har resultert i en enestående kjemi av mineraler og sporstoffer som har vist seg å ha en enestående effekt på huden vår.

kildevannet i La Roche-Posay

Kildevannet har et naturlig høyt innhold av selen. Selen er et mineral som bidrar til kroppens immun- og antioksidantforsvar.

Selen har også vist å ha en svært positiv virkning når det kommer til å berolige huden, samt forebygge mot eventuelle irritasjoner. Dette kildevannet er en av hovedingrediensene til hudpleieproduktene til La Roche-Posay.

Historie

Det termalske kildevannet i La Roche-Posay har blitt brukt til å behandle hudsykdommer helt tilbake til Napoleons dager. Kildevannet er kjent for å ha et naturlig høyt innhold av ulike antioksidanter og mineraler, spesielt selen, som bidrar til mange helbredende og beskyttende fordeler.

La Roche-Posay ble først kjent som en merkevare i 1928, da selskapet begynte å produsere produkter formulert med det termalske kildevannet. Til tross for dette var det ikke før i 1975 at La Roche-Posay Laboratoire Pharmaceutique, ble opprettet av René Levayer. Det var på denne tiden den første serien av La Roche-Posay hudpleie ble dannet.

Gode hudpleierutiner er nøkkelen til frisk og fin hud

Gode hudpleierutiner med tilpassede produkter er hemmeligheten til en frisk og glødende hud. La Roche-Posay tilbyr et bredt utvalgt av forskjellige hudpleie produkter tilpasset enhver hudtype.

termalske kildevannet i La Roche-Posay

Som nevnt over er gode hudpleierutiner en viktig faktor for å ivareta huden din, og dette av mange grunner:

  • Det hjelper huden å holde seg frisk og fresh: En effektiv hudpleierutine kan bidra til å forhindre akne, behandle rynker og bidra til at huden ser så fresh ut som mulig.
  • Huden vil se mer ungdommelig ut: Når man blir eldre er det ikke uvanlig å oppleve at huden ser både mattere og mindre fresh ut. Å bruke hudpleieprodukter av høy kvalitet, vil bidra til å fjerne døde hudceller slik at kroppen vil erstatte disse cellene med nye celler. Dermed vil huden både se og føles friskere og yngre ut.
  • Forebygging er enklere enn korrigering: Å forhindre eventuelle hudproblemer er enklere – og rimeligere – enn å prøve å fikse dem i fremtiden.
  • Selvtilliten vil få et løft: Når huden ser bedre ut, er det mange som føler seg bedre med seg selv og selvtilliten økes.

Rensing av huden

Det er mange komponenter som spiller inn for å danne seg den perfekte hudpleierutinen. Det krever en regelmessig vask av ansikt både morgen og kveld, riktige produkter tilpasset egen hudtype, fuktighetskrem og mye mer.

Følgende faktorer kan bidra til å skape en god og effektiv hudpleierutine:

  • En mild og effektiv rens: Vask ansiktet forsiktig med et produkt som er tilpasset din hudtype. Hvis du har tørr hud, bør du velge en mild rens som samtidig tilfører huden fuktighet. Har man fet hud bør hovedfokuset være å se etter en rens som ikke inneholder oljer. I etterkant av rensingen, bør man skylle ansiktet med varmt vann.
  • Toner: Toner brukes etter at man har renset ansiktet, og den hjelper til med å jevne ut og berolige huden.
  • Fuktighetskrem: Fuktighetskrem bør brukes hver gang man renser ansiktet, dette gjelder også om man har fet hud. Dersom man sliter med fet hud, bør man velge en fuktighetskrem som ikke inneholder olje.
  • Solkrem: Det anbefales å bruke solkrem i ansiktet hver dag, også de dagene det er overskyet. I likhet med alle hudtyper, bør også solkremen man velger å bruke være tilpasset hudtypen. Det finnes egne solkremer som er tilpasset ansiktet, disse er mildere enn solkremen man får til kropp.
  • Eksfoliering: Etter man har renset ansiktet, kan det være aktuelt å eksfoliere. Dersom man velger å eksfoliere ansiktet, skal dette gjennomføres før man påfører fuktighetskremen. Eksfoliering bidrar til i fjerne døde hudceller, i tillegg til at det også stimulerer sirkulasjonen i huden vår. Man bør kun eksfoliere ansiktet omtrent 1-2 ganger i uken. Det er viktig å ikke overdrive denne prosessen, da dette kan føre til stress i huden, som igjen kan forårsake utbrudd. Her er det viktig å lytte til hudens behov.
  • Serum: Et serum kan hjelpe til med å løse spesifikke problemer, for eksempel rødhet eller urenheter.

Solkrem bør brukes daglig

Huden vår jobber for å beskytte oss mot skadelig ultrafiolett stråling, og det er derfor vi bør bruke solkrem for å beskytte oss mot skadelige UV-stråler.

Solkrem fra La Roche-Posay

Selv på dager der det er overskyet, er huden vår mottakelig for solens stråler som kan føre til blant annet hudkreft, misfarging og rynker. Under er det listet grunner til hvorfor solkrem er viktig:

Forhindre tegn på aldring

Gjentatt soleksponering med liten eller ingen beskyttelse kan forårsake skade på huden vår. Over tid kan dette føre til at huden eldes raskere. Denne prosessen inkluderer blant annet misfarging, rynker og linjer i ansiktet. Disse hudproblemene kan enkel forebygges med daglig bruk av solkrem.

Forebygge og minske risikoen for hudkreft

Å bruke solkrem hver dag, selv når det er overskyet, er en av de beste måtene å forebygge mot hudkreft. Dersom man benytter solkrem daglig, kan denne risikoen bli minimert. På dager der solen skinner, spesielt om sommeren når solen er sterkere, er det viktig å bruke en høy nok solfaktor.

Hvis man skal tilbringe mye tid utendørs, eller skal bade, bør man påføre solkrem jevnlig flere ganger om dagen.

Forhindre misfarging og flekker på huden

Etter hvert som man blir eldre, er det ikke uvanlig å oppdage flekker eller misfarging på huden. Disse områdene med misfarging kalles ofte «solflekker» og er vanligvis solbrune i fargen.

De utvikler seg ofte i ansikt, hode, hender og på armer, og kan oppstå både på menn og kvinner. Å påføre solkrem med jevne mellomrom gjennom dagen kan bidra til å forhindre disse flekkene.

Forhindrer solbrenthet

Når huden vår blir utsatt for høy UV-stråling kan det forårsake at huden vår blir solbrent. Dette kan i mange tilfeller oppleves som svært smertefullt og i noen tilfeller kan det oppstå betennelse i områdene som er solbrent.

Dette kan være spesielt utfordrende for personer med hudproblemer slik som psoriasis, for å ta et eksempel. Å bruke solkrem hver dag bidrar til å forhindre solbrenthet. Hvis man har sensitiv hud, bør man se etter en solkrem med milde ingredienser som ikke irriterer huden.

Tips for å velge en solkrem

Å velge riktig solkrem kan være en vanskelig oppgave med alle de forskjellige tilgjengelige alternativene som finnes. En av de viktigste tingene å se etter når man skal velge solkrem, er solfaktoren. Solfaktoren til solkremen bør tilpasset styrken på solen der du er.

Om sommeren kreves det betydelig høyere SPF enn om vinteren. Husk å alltid påføre solkrem på nytt etter bading eller om man har svettet mye.