Viktigheten av grafisk design

grafisk design

Hvor effektivt et nettsted er vil ikke være avhengig av webdesign alene, men vil avhenge av flere faktorer. Grafisk design er også like viktig som webdesign.

Om man ikke vurderer effekten av grafisk design, kan man bli sittende igjen med en nettside som er overfylt med multimedia, men som ender opp med å forvirre brukeren.

En webutvikler kan synes det er spennende å teste ut forskjellig funksjonalitet og forskjellige medier for at nettsiden skal bli kul, men det er ikke sikkert det er den løsningen som tiltrekker brukere.

Hvis det er for mye multimedia på en nettside, så vil man ende opp med å drukne budskapet med nettsiden i stedet for å fremme det. Riktig mengde multimedia på en nettside er morsomt og spennende, men for mye kan raskt skremme vekk de man ønsker skal bruke siden.

Hensikten med grafisk design er å bedre brukervennligheten i tillegg til å tiltrekke brukerens oppmerksomhet til det som er budskapet til nettsiden. Hvis budskapet er å selge telefoner, så hjelper det ikke med et utall av skrytevideoer for forskjellige telefoner.

Hensikten med siden burde da være å lede brukeren til å kjøpe en telefon og gi akkurat den informasjonen man ønsker for å kjøpe en telefon. Grafisk design skal hjelpe nettstedet å oppnå at en bruker kjøper en telefon, ikke at brukeren blir sittende og se på videoer om kule telefoner.

Forbedre brukervennlighet

Webutvikling er nært knyttet til webdesign og til grafisk design. Det er opp til utvikleren å presentere det som er ønskelig i forhold til hva en grafisk designer har modellert, samtidig som at webdesign også vil sterkt påvirke alle valgene til en webutvikler. Hensikten med grafisk design og webdesign er å øke brukervennligheten til nettstedet.

For å oppnå dette må man vite hva brukeren tenker om hva som er riktig balanse mellom tekst og multimedia. Om man velger å presentere alt i bilder eller video mens brukeren helst vil lese det som finnes i teksten, så kan man oppnå at brukeren mister interessen for teksten, som egentlig kan være det viktigste på akkurat dette nettstedet.

Dersom dette er resultatet, så bør man tenke over hva som er målet med nettstedet, og endre grafisk design og webdesign i henhold til det.

Brukervennlighet understøttes av grafisk design

Grafisk design påvirker brukervennligheten, akkurat som web-design gjør. Det er viktig med den rette balansen slik at man oppnår det ønskelige resultatet og ikke roter seg vekk fra poenget med nettstedet.

Det finnes mange nettsteder hvor du opplever at uansett hvor mye du prøver å forstå hva nettstedet ønsker, så blir du sittende med et helt annet inntrykk.

For eksempel kan man sitte på en side som kun anbefaler og vurderer andre sider og tror at man kan forvente at de også tilbyr tjenesten de vurderer.

webdesign

webdesign, webutvikling og grafisk design er nært knyttet sammen

Hvis du utvikler en nettside uten tanke på webdesign eller grafisk design, så kan du ende opp med å få et helt annet resultat enn ønskelig. For eksempel kan du oppleve at du ikke får bygget opp en interesse rundt nettsiden fordi den rett og slett ikke formidler et konsistent budskap.

Hvilken webdesign og grafisk design som er ønskelig fra brukeren er i stadig endring. Derfor bør man regelmessig oppdatere nettsidene sine slik at brukerne ikke får inntrykk av at sidene er utdatert.

Når designen ikke lenger treffer publikum, så kan de få inntrykk av at det ikke er et seriøst nettsted og dermed velge et annet nettsted fremfor ditt. Ønsker du at kundene skal fortsette å benytte ditt nettsted, så er det en nødvendighet å holde nettsidene oppdatert med det siste av webdesign og grafisk design.